agressiemanagement training coaching

Training Overvalpreventie

Training "Overvalpreventie" is een training die zich richt op preventie. Als u en uw medewerkers kennis hebben van deze afwegingen wordt de kans op een overval verkleind. In het conflict met de overvaller moet alles gericht zijn op maximale kansen de overval met zo min mogelijk kleerscheuren te doorstaan. Niet alleen kennis is dan belangrijk, maar ook vaardigheid.

HET OVERVALT JE!

In de Training en Workshop Overvalpreventie wordt daarom naast de nodige theorie, uitgebreid aandacht besteed aan het naspelen van verschillende overvalsituaties. Door te oefenen in een overvalsituatie verwerft u daadwerkelijk praktische vaardigheden. Voor iedere ondernemer en medewerker is deze workshop een uitstekende gelegenheid om zich bewust te worden van de aspecten die samen hangen met het veilig werken op een werkplek.

Veiligheid...

Vandaag de dag een onderwerp dat alle aandacht verdient. Veiligheid voor u, uw klanten en uw medewerkers! De Arbeidsinspectie stelt op dit gebied ook steeds hogere eisen. Als ondernemer bent u verplicht uw medewerkers te beschermen tegen geweld en agressie op de werkplek, dus ook tegen overvallen.


Overvaltraining is het Nodig?

Het volgen van een overvaltraining / overvalworkshop heeft zijn nut bewezen:

 • Preventief:
  Uw personeel krijgt kennis van preventieve maatregelen en wordt doordrongen van de noodzaak deze consequent te handhaven. Men krijgt een beter beveiliging- en veiligheidsbewustzijn
 • Tijdens een overval:
  Uw personeel leert hoe te reageren in de praktijk. Zij ervaren het effect van een veilige en effectieve reactie op een overval. Men past het RAAK principe toe:
  Rustig blijven, Accepteren van de slachtofferrol, Afgeven van het gevraagde en Kijken (het signalement opnemen), als het kan.
 • Na de overval:
  Uit onderzoek blijkt dat de verwerking, van een hevig incident als een overval, beter verloopt bij medewerkers die een overvaltraining hebben gevolgd.

Workshop en Trainingen

Workshop "Veilig" tijdens een overval.

Duur: 2 uur (ochtend, middag of avond ook weekend)
Aantal cursisten: minimaal 6 maximaal 12 personen.
Inclusief: werkmap en 1 simulatie.
Locatie: Op de werkplek.

Training "Het overvalt je"

Duur: 3 uur (ochtend, middag of avond ook weekend)
Aantal cursisten: minimaal 6 maximaal 15 personen.
Inclusief: werkmap en 2 of 3 simulaties.
Locatie: Vergaderlocatie en op de werkplek.

Herhalingstraining "Het overvalt je"

Duur: 2,5 uur ( ochtend, middag of avond ook weekend)
Aantal cursisten: minimaal 6 maximaal 15 personen.
Inclusief: werkmap en max. 2 simulaties
Locatie: vergaderlocatie en op de werkplek.

TIP!

Het is van essentieel belang om het onderwerp criminaliteit met uw medewerkers te bespreken. Betrek medewerkers daarom bij het opstellen van regels en procedures. Alleen met alerte en gemotiveerde medewerkers, die zich verbonden voelen met "hun" bedrijf, kunnen schade en gevolgen van criminaliteit worden beperkt.